Hoe ver ben ik in mijn rijopleiding?

Bij je rijopleiding voor het praktijkexamen kun jij je vorderingen testen met een tussentijdse toets. De tussentijdse toets is een rijtest die verloopt als een echt rijexamen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele examenstress weg te nemen.

De toets

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt rijexamen ook getoetst wordt. Je rijinstructeur rijdt mee. De tussentijdse toets duurt even lang als een echt rijexamen. Voor de auto is dat 55 minuten.

De voordelen:

Voor wie

De tussentijdse toets is er voor kandidaten die examen gaan doen in de categorieën B (personenauto). Om in aanmerking te komen voor de tussentijdse toets in categorie B, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Wanneer

De rijschool bepaalt samen met jou het tijdstip van de toets. Aan het begin van je rijopleiding heeft de toets natuurlijk nog geen zin. Het CBR adviseert om de toets af te leggen na ongeveer 70% van je rijopleiding. De reserveringstijd voor een tussentijdse toets in 4 tot 10 weken (afhankelijk van locatie). Overleg bijtijds met je rijinstructeur over de reservering van je tussentijdse toets.

DigiD machtiging

Voordat de rijschool een tussentijdse toets voor jou kan aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging! Wat heb je nodig voor een tussentijdse toets aanvraag bij het CBR?

De rijschool kan een tussentijdse toets kosteloos annuleren binnen 24 uur na de reservering!

Meenemen naar Tussentijdse Toets