Rijles en Autisme of ADHD/ADD

Inleiding

Denk je dat het voor jou lastig is om je rijbewijs te halen door je Autisme of ADHD, maar zou je wel graag auto willen leren rijden? Dan ben je bij Rijschool tien4twee aan het goede adres. Ik ben een gespecialiseerde rijinstructeur die zich heeft bijgeschoold in het lesgeven aan kandidaten met Autisme of ADHD.
Dat je Autisme of ADHD hebt, betekent niet dat je minder goed zou kunnen autorijden. Alleen kan het soms wat meer moeite kosten, doordat je veel informatie tegelijkertijd moet verwerken.

Een rijles plannen?

Ik nodig je uit voor een kennismakingsles! Bel nu Contact

Autisme

Autisme is voor veel mensen een lastig te begrijpen. Want wat houdt het nu precies in? Autisme kan namelijk op verschillende manieren en in verschillende gradaties tot uitdrukking komen. Om deze reden wordt vaak gesproken van Autisme-SpectrumStoornis (ASS). Iets waar veel mensen met Autisme tegenaan lopen is dat ze moeite hebben met informatieverwerking. Je kunt dan bijvoorbeeld overgevoelig zijn voor bepaalde prikkels, maar ook moeite hebben met schakelen van de ene situatie naar de andere.
Dit kan ook gelden voor als je ADHD hebt. Je hebt moeite met concentratie en kan soms impulsief handelen. Toch is het niet nodig dat deze problemen je beperken in het autorijden. Zolang je maar op de juiste manier begeleid wordt tijdens het lessen. Ik help je daar graag bij!

Wat bied ik jou?

Kennismakingsles

Na aanmelding maak ik graag een afspraak voor een intakegesprek met aansluitend een proefles. Dit kan op iedere gewenste locatie (totale duur ca. 100 minuten). Na deze intake maak ik graag samen met jou en je ouders/verzorgers een eerste plan van aanpak. Het wordt op prijs gesteld als één van de ouders/verzorgers aanwezig is bij de intake, zowel bij het gesprek als bij de kennismakingsles.

Samen de weg op

We starten met losse lessen en indien gewenst kan je later overstappen naar een pakket, waar ik uiteraard graag in meedenk. In sommige gevallen kan dit worden afgeraden i.v.m. bijkomende druk voor de leerling als blijkt dat er misschien meer lessen nodig zullen zijn.

De weg naar het praktijkexamen

Na ongeveer 10 lessen bespreken wij samen met jou en je ouders/verzorgen de vorderingen. Op basis van de vorderingen stemmen wij ook het soort praktijkexamen af. Denk hierbij aan de keuzes die gemaakt kunnen worden: AA examen (medisch examen), een faalangstexamen of een standaard praktijkexamen. Het is verstandig om de eigen verklaring in te vullen en op te sturen naar het CBR.

Tussentijdse toets

Het rijden van een praktijk examen is vaak best spannend. Om alvast kennis te maken met deze situatie kan je, ongeveer op twee derde van je rijopleiding, een tussentijdse toets rijden. Het voordeel is dat je door dit "proefexamen" alvast kan kennismaken met het gevoel van examen doen. Bij je examen weet je dan al wat je te wachten staat.


Officieel erkend als gespecialiseerde rijschool